Ne ‘Refugee Connection’, ne e kuptojmë sa e vështirë është të bësh njohje te reja kur shpërngulesh ne nje shtet te huaj. Është e thjeshtë ta kalosh kohën me njerëz qe flasin të njëjtën gjuhë e ndajnë te njëjtën kulturë. Por komunikimi dhe krijimi i shoqërive te reja me vendasit eshte nje aspekt shume i rendësishem i të krijuarit nje jetë te re ne Britanine e madhe. 

 

A jeni i/e interesuar te krijoni njohje te reja? Dëshironi të praktinoni anglishten tuaj ndërkohe qe mësoni ta njihni Londren si nje vendas? Regjistrohuni sot per projektin tonë 1:1 dhe ne do ju mbajmë ne kontakt e do ju prezantojmë me mikun/miken tuaj e ri/re.

 

 Çdo të hënë, ne i hapim dyert tona në projektin Calthorpe për të gjithë ata që jane te interesuar të kalojnë kohë sëbashku duke të marrin këshilla praktike mbi jetën ne Britani. 

 

Jini ne dijeni që, si një nje organizatë e pavarur, ne e mbajmë të fshehtë çdo informacion që ju vendosni të ndani me ne. 

 

Ne do të mund t’ju ndihmojmë me problemet që mund të ndeshni me gjetjen e akomodimit, formularët e aplikimit per ndihmë sociale, e me veshtirësite e sistemit te imigracionit.

 

Shkarkoni formularin duke klikuar butonin e mëposhtem dhe dërgojeni te kompletuar ne adresen info@refugeeconnection.org.uk   

 

 

 Formulari i mëposhtem është ne anglisht, ju lutem përpiquni ta plotësoni ose kërkoni ndihmën e dikujt me përkthimin. Nëse nuk mundeni, mos u shqetësoni – telefononi numrin tonë ose dërgoni nje email dhe ne do ju vejme ne kontakt me nje përkthyes.